sâmbătă, 20 iunie 2009

Flensted mobiles  













































































Producerea de obiecte mobile este un mestesug traditional in Danemarca, dar obiectele decorative mobile moderne, asa cum le stim noi azi, au fost create in 1954 de catre Christian Flensted si sotia sa Grethe. Prima lor creatie, “Stork”, a fost un succes impresionant care “zboara” si acum in toata lumea.

Christian Flensted a devenit cunoscut sub numele de “Uromager”, cuvant pentru care nu exista echivalent in nici o alta limba, dar care ar putea fi tradus prin expresia “cel care fabrica obiecte zburdalnice si in continua miscare”. Astazi, fiul sau Ole si sotia sa Aase continua traditia, aparand mereu pe piata cu obiecte noi, interesante si cu un design fascinant.

Aceste obiecte sunt create intr-o asemenea maniera incat fiecare element individual este intr-o miscare continua, in timp ce intregul obiect se mentine intr-o miscare echilibrata si armonioasa.

Fiecare obiect in parte este centrat si echilibrat manual si lucrat cu atata grija incat chiar si intr-o camera aparent fara nici o miscare, acestea prind orice unda de aer unduindu-se in slow motion.

What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Related Posts by Categories



0 comentarii: to “ Flensted mobiles